Yangın bapsı; âdemoğlu sağlığını koruyup yangın ve esrar doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.
Yangın kapısı ivedi çıkış için kullanılacaksa o zaman lazım koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en azca 1.
Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünüm verişi yapılmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır.
Hassaten, astım ve bronşit kabilinden teneffüs yolu emrazıyla bağlantılı olan kötü solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.
Yangın merdivenleri dâhilen veya haricen strüktürlabilmektedir. Hariçardan meydana getirilen merdivenler daha azca maliyeti ve görev kaybının daha azca olmasından dolayı henüz çok tercih edilmektedir.
Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve ambiyans şartlarına dayanıklı olması şarttır.
Yangın kapısı kilidi asılmışrken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli uzuv ürkü pas ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin münhala düşmesidir.
120 an dayanikli yangin kapılarını ürkü barlı ya da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.
Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine rabıtalı olarak değişmiş olur.
öz 10- Antrparantez Yangın merdiveninin her dü yanında da duvar, seki yahut korkuluk bulunması zorunludur. Eğer enliliği 80 cm evet da daha az ise bu tür yangın merdiveni yalnızca bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni saksıladığı kattan bitiş taşlıkna kadar durmadan halde olmalıdır.
Montaj sürecinde yol olarak bütün kurallara şayeste şekilde yerleştirilen yegâne kanatlı yangın bapsı, hariçarı akıllıca açılacak şekilde kullanılır.
Toplum beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i okumak sinein tıklayın.
Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faziletli direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek için tasarlanmıştır.
Yangın çıkış bapları yangın esnasinda yaman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet mâni olmak üzere örutubet taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yangın kapısı yayılmasına ne olan ambiyans akışını keser ve insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini esenlar.
Comments on “Ne demek?”